mlladic

Serbi që ekzekutoi 8 mijë myslimanë, “Kasapi i Bosnjes” dëbohet nga gjykata e Hagës

Ish komandanti boshnjak, Ratlo Mlladiç, është dëbuar nga gjykata e Hagës, pasi u vërtiti dhe ofendoi gjyqtarët, të cilët do të jepnin vendimin për krimet e tij, të bëra gjatë vitit 1990, në kohën e luftës në Bosnje.

Përjashtimi i tij nga tribunali erdhi pasi gjykatësi refuzoi kërkesën e avokatit të tij për të shtyrë seancën për arsye shëndetësore të Mlladiçit.

I njohur si “Kasapi i Bosnjës”, Mlladiç është i akuzuar për gjenocid, krime kundër njerëzimit dhe krime të luftës, derisa pritet që vendimi të jetë dënim me burgim të përjetshëm.

Mlladiç mbahet përgjegjës për ekzekutimin e 8 mijë burrave myslimanë në korrik të vitit 1995, që njihet si mizoria më e madhe e kryer në Evropë pas Holokaustit.

Vendimi për Mlladiçin do të jetë gjykimi i fundit nga tribunali që ishte themeluar në Hagë në vitin 1993 për dënimin e krimeve të kryera në luftërat Ballkanike në vitet e 90-ta.

Ai i ka hedhur poshtë të gjitha akuzat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *